Om
mitt firma
og meg
Elise shv small

Cand. Scient. Elise Aasen

Nysgjerrig, allsidig, erfaren, selvstendig teamplayer

Som girl geek tok jeg mitt første programmeringskurs i 1979, og startet datakonsulentfirma som student i Oslo i 1985. Jeg gjorde etterhvert ferdig min Cand. Scient.-grad i teoretisk fysikk på Blindern, med fysikk, matematikk, informatikk og astronomi i fagkretsen. Denne graden tilsvarer omtrent dagens M.Sc. Jeg trivdes imidlertid bedre med å arbeide med varierte oppgaver innen data for ulike kunder enn å regne på kvarkmasser hele dagen.

Dette var en meget spennende pionértid for “personlig databehandling”, der jeg arbeidet med Internett før World Wide Web (!), med HPs første PC, og som Microsofts første norske lokaliserer da Windows, Word, Excel og Outlook hadde sine store gjennombrudd. Min første PC ble kjøpt i 1986: en HP Vectra AT til 26 tusen kr… og det var med 50 % rabatt!

Siden 1985 har jeg stort sett bare jobbet som selvstendig næringsdrivende, fra 1992 i min hjemby Ålesund. Jeg fikk tidlig oppdrag innen datalokalisering / oversetting og datakommunikasjon, og siden er sosiale medier, web-tjenester, markedsføring, digitalt design og spørreundersøkelser kommet til på menyen. Med dagens muligheter for digital formgiving får jeg kombinert datakunnskaper med det å prøve å skape god design – som denne websiden.

Andre interesser er musikk (klassisk, blues, rock), reiser, fotografering, film, serier, quiz og oppussing av gamle hus.  Jeg er språknørd/nerd og historienerd/nørd, synger i operakor og i kirkekor, og arrangerer konserter med gregoriansk sang.  Og mer har jeg ikke tid til!  🙂

Det var litt informasjon om hva jeg har gjort siden 80-tallet.
Lik min firmaside på Facebook for å få vite hva jeg holder på med nå for tiden!

   Share