Rapportside

Eske for Word for OS/2.

Jeg brukte forløperen til Internett, Arpanett, under studiene, og arbeidet med kommunikasjonssystemer som telex på PC og meldingsformatet X.400 før jeg i 1994 laget min første egne hjemmeside på Internett, programmert i HTML. Siden har jeg brukt Frontpage, DreamWeaver, WordPress og Wix til å lage sider.

Det har vært utrolig spennende å følge utviklingen av nettet, og i dag følger jeg ivrig med på sosiale medier som Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Snapchat, Tumblr og Pinterest. Jeg kan bistå kunder med råd om hvordan de kan bruke disse på best måte, og jeg kan fungere som kurator eller nettredaktør samt lage grafikk og småfilmer. Jeg lager f.eks. Facebook-side til Aalesund Operakor, med informasjon og annonsering om forestillinger, animasjonsfilmer i headeren, og redigering av filmer til YouTube.

Jeg er veldig aktiv på internasjonale Twitter (på engelsk). Etter terrordøgnene i 2011 fant NRK Beta ut at jeg var den i verden som sendte ut flest tweets om hendelsene, da med informasjon som jeg hadde oversatt til engelsk. De lagde da en reportasje om meg.

I desember 2016 var jeg den første som dokumenterte at NRKs TV- og nettserie SKAM var blitt kjempepopulær over hele verden, noe produksjonsteamet i NRK ble meget overrasket over å få vite av meg. Jeg skrev en rapport på norsk og engelsk om SKAMs hurtige globale utbredelse i medier som Twitter, Facebook, Tumblr, YouTube, Google Drive, Wikipedia og kinesiske Weibo. Da kom det å kunne litt om mange språk til god nytte.

Se eksempler på det jeg har laget for Internett til høyre.