Jeg brukte Arpanett, forløperen til Internett, under studiene på 80-tallet, og arbeidet deretter med kommunikasjonssystemer som telex på PC og meldingsformatet X.400. I 1994 laget jeg den første hjemmesiden til firmaet mitt, programmert direkte i HTML. Siden har jeg brukt Frontpage, DreamWeaver, WordPress og Wix til å lage websider.

Nå følger jeg ivrig med på sosiale medier som Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Snapchat, Tumblr, Pinterest, Jodel og YouTube. Jeg kan bistå kunder med råd om hvordan de kan bruke disse på best måte, og som kurator eller nettredaktør kan jeg lage innlegg, grafikk og småfilmer. Jeg står f.eks. bak Facebook-siden til Aalesund Operakor, med informasjon og annonsering om forestillinger, og jeg lager animasjonsfilmer og YouTube-filmer for koret.

Engelskspråklige Twitter er nok mitt favorittmedium. Som TheEliselise poster jeg norgesbilder og følger med i internasjonal politikk og kultur. Etter terrordøgnene i juli 2011 fant NRK Beta ut at jeg var den i verden som sendte ut flest tweets om hendelsene, med informasjon fra norske medier som jeg hadde oversatt til engelsk. De kalte meg Stemmen fra Norge.

I desember 2016 oppdaget jeg på nettet at NRKs nettserie SKAM var blitt kjempepopulær i land over hele verden, noe produksjonsteamet i NRK ble meget overrasket over å få høre fra meg. Jeg skrev en rapport på norsk og engelsk som dokumenterte seriens hurtige globale utbredelse i medier som Twitter, Facebook, Tumblr, Vine, YouTube, Google Drive, Wikipedia og kinesiske Weibo. Skam: på samme tid mange andre steder i verden har nå over 2000 visninger på min Medium-blogg.

Se noen eksempler på mine «webkreasjoner» på denne siden. Flere står på Portfolio. Denne siden du leser nå har jeg laget i WordPress.

Amy Berg
Webside for malerinnen Amy Berg.

Aalesund Operakor
Facebook-side for Aalesund Operakor.